снимка: БулфотоВ понеделник ни очаква повече слънце, но и следобедни превалявания

...
снимка: БулфотоВ понеделник ни очаква повече слънце, но и следобедни превалявания
Коментари Харесай

В понеделник слънце, но и още дъждове

снимка: Булфото

В понеделник ни чака повече слънце, само че и следобедни валежи - денем дъждът и гръмотевиците ще са основно над Северозападна България, през нощта против вторник в доста региони от страната ще превали дъжд, в Северна България повече като количество.

Ще има и гръмотевици. Максималните температури на следващия ден ще бъдат сред 23 и 28 градуса, по морския бряг - сред 19 и 25 градуса. Температурата на морската вода е от 13° градуса по северното Черноморие до 17° на юг. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините  ще е слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, по най-високите върхове на Рила и Пирин мощен до плевел вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 2000 метра ще е 10°, а в курортите следобяд ще е от 15 до 21 градуса.

Типично пролетно ще бъде времето в Западна и Централна  Европа  - с краткотрайни, тук-там интензивни и обилни по количество валежи, съпроводени от гръмотевични стихии.

Относително по-хладно ще се задържи в западната част от континента, а на юг и на изток температурите ще са по-високи. Над по-голямата част от Южна Европа ще бъде без превалявания. Изключение ще прави северната част от  Балканите , където още веднъж кратковременно ще превали, по-значително - в крайните северозападни региони.

У нас през идващите три дни  - към и след обяд ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и още веднъж валежи, тук-там и гръмотевици. Температурите ще стартират гладко да се намаляват - изначало в Северна България, а в сряда захлаждането ще обхване и Южна България.

В четвъртък  ще нахлуе още студен въздух и температурите в доста региони ще останат под 20 градуса.

В петък  вероятността за превалявания е дребна, сутринта ще е хладно, само че дневните температури ще стартират да се покачват.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР